Telefonszám

Hívj minket!

+36 30 229 1091

Email

Küldj üzenetet!

info@minosegibutorok.hu

Pályázat

Kicsi a konyha?

Kicsi konyha? Így használd ki a teret!

Épp költözés előtt állsz, és meg is találtad álmaid lakását, egyetlen bökkenővel: túl kicsi a konyha! Már látod magad előtt, hogy mennyire idegesítő lesz sütés-főzés közben ide-oda pakolgatni, hogy mennyire fárasztó lesz azon matekozni, mit hova tudsz besúvasztani, arra pedig már gondolni sem mersz, hogy mi van akkor, ha még egy ember szeretne belépni a konyha területére... Ha már kezded feladni a reményt, hogy ebben a (majdnem) tökéletes lakásban élj, akkor jó hírünk van: egy kis odafigyeléssel és tervezéssel ugyanolyan praktikus és stílusos konyhát tudsz kialakítani, mintha nagyobb tér állna rendelkezésre? Nem hiszed? Mutatjuk a legjobb tippeket!

 

72322054_2616876285014256_7816252003775938560_n.jpg (68 KB)

  • Ne előregyártott bútorokat keress!

 

A boltok kínálatában számos konyhabútort találsz, melyeknek lehetséges, hogy lenyűgöző a stílusa, de egy kis konyhában óriási szerencse kell, hogy beférjenek- arra pedig nem kellemes rádöbbenni, hogy az újonnan vásárolt, borsos árú konyhabútor centiméterek híján, de nem fér be tervezett helyére. Ebben az esetben megéri asztalos segítségét kérni, aki egy előzetes felmérést követően megtervezi és elkészíti azt a bútort, ami pontosan passzolni fog a helyiség méreteihez. Az is szóba jöhet még, ha Te, vagy egy ismerősöd ügyesen barkácsol- ez esetben jelentős összegeket spórolhatsz meg, arról nem is beszélve, hogy garantáltan egyedi és elképzeléseidnek megfelelő berendezést fogsz kapni. 

291587083_5399933130041877_8763647249919256198_n.jpg (87 KB)

 

  1. Konyhai berendezések-valóban szükségesek?

 

Bár minden háztartásba jól jönnek bizonyos háztartási gépek (link: 3 berendezés, amelyre minden konyhában szükség van), a kis alapterületű konyha esetében még jobban át kell gondolni, hogy valóban szükség van rá. Ha például tudod, hogy keveset tartózkodsz otthon, vagy legtöbbször házon kívül étkezel, akkor nem feltétlen kell beruházni ilyen nagygépekbe. Ha viszont igazi konyhatündér/szakácsmester vagy, akkor tényleg átgondolandó. Elsőként mindig a konyhát vizsgáld meg! Beférne bárhova is? Nem venne el értékes helyet mástól? Egyáltalán, megoldható a beszerelése? 

Szerencsére ma már egyre több gyártó veszi figyelembe a kis konyhával rendelkező vásárlókat is, így igazán praktikus megoldások léteznek. Ha nem vagy biztos benne, hogy mire van szükséged, akkor kérd szakember véleményét!  1. Bújtatott megoldások

 

Kis konyha esetén muszáj praktikusan gondolkoznunk, ha nem szeretnénk kényelmetlenné alakítani a helyiséget. Ekkor jöhetnek a különböző bújtatott megoldások, melynek során a használati tárgyakat, bútorokat okosan elrejtve szereljük be. Például egy falra szerelt, lehajtható asztallap nagyon megkönnyíti az ott lakók dolgát, hiszen étkezésnél csak le kell hajtani, dolgunk végeztével pedig fel- így a köztes időszakokban is kényelmesen lehet járkálni a konyhában. A székek közül is kaphatóak már falra akasztható verziók- nem csak helytakarékos, de dekoratív megoldások is!

Egyéb konyhai gépeket (mint például mikrohullámú sütő), érdemes egy szekrénybe elrejteni, hogy ne legyenek útban állandóan- ez akkor a legjobb, ha nincsenek napi rendszerességgel használva.

 

  1. Válaszd a kisebb verziókat

 

Kézenfekvő, de mégis, sokan megfeledkeznek róla: mindenből elég a kisebb verzió! Bár néha jól jöhet egy soklapos tűzhely, a hétköznapokban általában senkinek sem hiányzik egy harmadik vagy negyedik lap. Ehelyett válassz inkább egy kétzónás lapot- az ilyenek általában mindössze 30 centisek. 

A dupla mosogató szintén helypazarlás. Bőven elég az egytálcás is, melyből már többféle típus létezik (pl. pultba süllyesztett, pultra ültetett változatok) így garantáltan fogsz olyan fajtát találni, amely a Te konyhádba is passzol. 

 

  1. Optikai csalás

 

Igyekeztél a lehető legjobban kihasználni a rendelkezésedre álló tér adottságait, de még mindig kicsinek és zsúfoltnak tűnik az összhatás? Akkor elérkezett az optikai csalások ideje! Például ha fehér a fal, sokkal nyitottabb lesz az összhatás. Ezen kívül meglepő, de használj nyitott szekrényeket, polcokat! Így is sokkal szellősebbnek fog tűnni a tér. Egyetlen hátránya, hogy a polcokon álló tárgyakat gyakrabban kell tisztítani, de ennyit megér, nem?

Ha van ablak a konyhában, akkor se használj függönyt, mivel kisebbnek fog tűnni a konyha. Helyette szerezz be egy modern rolót!

198695209_4195203863848149_7102497393081669907_n.jpg (288 KB)

 

Ha tehát kis konyhád van, érdemes megfogadni tippjeinket, de vigyázz: utána valószínűleg ez lesz a kedvenc helyiséged!

Kérjen ajánlatot online, most!